21.7.15

Earth του Deepa Mehta


Η ταινία Earth (1998) του Deep Mehta, μέσα από την ιστορία μίας παρέας τα μέλη της οποίας ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες, αφηγείται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Λαχώρη λίγο πριν τη διχοτόμηση της Ινδίας.

Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο της Bapsi Sidhwa που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με τον τίτλο Ice Candy Man το 1988 στην Αγγλία.

13.7.15

Συμφωνία, αλλά για πόσο;



Η συμφωνία επιτέλους επετεύχθη σφραγίζοντας έτσι μία από τις σημαντικότερες και πιο επικοιδομητικές περιόδους των τελευταίων ετών τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης ολόκληρης!
  

9.7.15

Όταν οι ιδεοληψίες καπελώνουν την πραγματικότητα


Στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις από όλο το φάσμα των πολιτικών ιδεολογιών ως προς το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδιαφέρουσες κυρίως με την έννοια ότι μας υπενθύμισαν ότι δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι στο ίδιο μήκος κύματος, δεν αξιολογούμε όλοι το ίδιο τις όποιες καταστάσεις και δεν ερμηνεύουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο τα γεγονότα. Αλλοίμονο αν συμφωνούσαμε όλοι σε όλα! Θα ήταν πολύ βαρετά και οι ανθρώπινες κοινωνίες θα έμεναν στάσιμες. Άλλωστε, οι νέες ιδέες έρχονται μέσα από τη σύγκρουση αντίθετων σκέψεων και προσανατολισμών, τη σύγκρουση - συχνά - του παλιού με το νέο.

1.7.15

Δημοψήφισμα 2015


Την ερχόμενη Κυριακή ο ελληνικός λαός καλείται να λάβει μία καθοριστική για το μέλλον του απόφαση σε ένα ερώτημα σαφές που αφορά μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση. Το ερώτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι πολίτες είναι το εξής:

Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους.
Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται: "Reforms for the completion of the current program and beyond" ("Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού") και το δεύτερο "Preliminary debt sustainability analysis" ("Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους").

Πρόκειται για ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο κείμενο που μπορεί κανείς να βρεί ανηρτημένο στη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.