21.2.15

Ο χαλβάς του κου Σουλτς





Υλικά

2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. τσαγιού λάδι
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. μέλι
5 φλ. νερό
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κ. γλυκού κανέλλα
φλούδα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι, το γαρύφαλλο, την κανέλλα και το λεμόνι για 2-3 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα καίμε το λάδι και κατόπιν καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς να μην καεί. Μόλις πάρει σκούρο ξανθό χρώμα το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις σταφίδες και με προσοχή για να μην καούμε το σιρόπι.

Τον βάζουμε σε μία φόρμα και όταν κρυώσει τον γυρνάμε σε μία πιατέλα και είναι έτοιμος για σερβίρισμα!


Υ.Γ. Τον χαλβά αυτό σέρβιρα στο τραπέζι που κάναμε στον κο Σούλτς στις 29 Ιανουαρίου. Του άρεσε πολύ και μου παρήγγειλε να του φτιάξω κι έναν για το σπίτι! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου