15.5.15

Μπαστουνάκια κολοκυθιού με παρμεζάνα!


Αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Σήμερα θα σας παρουσιάσω μία πολύ εύκολη, γρήγορη και καλοκαιρινή ιδέα για να συνοδεύσετε ένα ποτήρι παγωμένη μπύρα ή ένα ποτήρι κρασί!

Τα υλικά

2 κολοκυθάκια
2 αυγά
70 γρ παρμεζάνα
70 γρ τριμμένη φρυγανιά
100 γρ αλεύρι
ρίγανι & θυμάρι
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Καταρχήν προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες και κατόπιν τα κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια το κατά δυνατόν ισομεγέθη.

Ετοιμάζουμε τρία μπωλάκια ή πιάτα με τα εξής:
Στο πρώτο βάζουμε το αλέυρι με τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι, στο δεύτερο τα αυγά χτυπημένα και στο τρίτο ανακατεύουμε τη φρυγανιά με την παρμεζάνα.

Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού περνάμε ένα-ένα τα μπαστουνάκια πρώτα από το μπωλ με το αλεύρι, μετά από το μπωλ με τα αυγά και τέλος από το μπωλ με τη φρυγανιά ούτως ώστε τα υλικά να καλύψουν πλήρως το λαχανικό. Αν και φαίνεται πιο εύκολο να το κάνετε με το χέρι, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε πιρούνι γιατί αλλιώς το μείγμα θα κολλήσει στα χέρια αντί για το κολοκυθάκι.

Τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα, αφού έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, ψήνουμε για 20' και είναι έτοιμα!

Μιαμ-μιαμ-μιαμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου