24.5.15

Eurovision 2015!

Η φωτογραφία είναι από τον Independet

Η Conchita Wurst έγραψε ιστορία κι αυτό φάνηκε στο χθεσινό διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη. Τα φανάρια της πόλης άλλαξαν για να συμπεριλάβουν και τα ομόφυλα ζευγάρια κόντρα στον συντηρητισμό που έχει καθιερωθεί ως πρότυπο, απολαύσαμε ένα κοντινό πλάνο ενός παθιασμένου φιλιού μεταξύ δύο αντρών, ενώ και η αποστολή της Λιθουανίας μας εξέπληξε εξίσου ευχάριστα όταν τρία διαφορετικά ζευγάρια φιλήθηκαν επάνω στη σκηνή περνώτας στους τηλεθεατές το δικό τους μήνυμα ισότητας!

Πέρα όμως αυτού, η χθεσινή Eurovision είχε και σχετικά αξιοπρεπείς εμφανίσεις, αφού έλειπαν οι υπερβολές στη σκηνική παρουσία που είχαμε δεί τα προηγούμενα χρόνια. Μοναδική ίσως εξαίρεση σε αυτό ήταν η παρουσίαση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Κι αν η Σουηδία ήταν αυτή που κέρδισε την πρωτιά, ο Αλέξης μου κι εγώ ξεχωρίσαμε το τραγούδι της Εσθονίας με τίτλο Goodbye to Yesterday από την Elina Born και τον Stig Rästa. Ο 35χρονος Stig ανακάλυψε την 20χρονη Elina μέσω του YouTube. Την άκουσε, του άρεσε η φωνή της κι αμέσως της έστειλε μήνυμα στο προφίλ της στο Facebook. Το τραγούδι με το οποίο κατέβηκαν στον διαγωνισμό ψηφίστηκε από το 79% των Εσθονών, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει κερδίσει ποτέ τραγούδι υποψήφιο για τη Eurovision στη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου