22.5.15

Τί Δανία, τί Ινδία!


Η Bangalore είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ινδίας και σημαντικό οικονομικό κέντρο της χώρας, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξής της την κατατάσσει στη δεύτερη θέση. Γνωστή και ως η Silicon Valley της Ινδίας, φιλοξενεί χιλιάδες πλούσιους που επενδύουν κυρίως στο τομέα της τεχνολογίας.

Αυτή, βέβαια, είναι η μία πλευρά της πόλης. Στην άλλη, εκατομμύρια φτωχοί Ινδοί στερούνται βασικών αγαθών και υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα τα 12 δολλάρια που απαιτούνται για μία επίσκεψη στον οδοντίατρο.

Γι' αυτούς όμως υπάρχει ο Baksh. Ο 54χρονος Baksh έστησε το δικό του οδοντιατρείο κυριολεκτικά πάνω στο δρόμο και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους αυτούς που τις έχουν ανάγκη, αλλά δεν μπορούν να τις καλύψουν. Μαζί του ο μικρότερος αδερφός του, ο γιος του καθώς και ο ανιψιός του φτιάχνουν ολόκληρες μασέλες για μόλις 800 ρουπίες ή περί τα 12 δολλάρια! Τα υλικά που χρησιμοποιούν προέρχονται από την Κίνα, αλλά και την Ινδία ενώ οι συνθήκες υγιεινής, όπως θα ανέμενε κανείς, απέχουν αρκετά από αυτό που έχουμε συνηθίσει στον δυτικό κόσμο. Πάντως οι ασθενείς μπορούν να είναι ήσυχοι ότι όλα τα εργαλεία πλένονται με νερό και σαπούνι.

Αν και 30.000 νέοι αποφοιτούν κάθε χρόνο από τις οδοντιατρικές σχολές της χώρας, η νομοθεσία ορίζει έναν για κάθε 10.000 κατοίκους στα αστικά κέντρα και μόλις έναν οδοντίατρο για κάθε 25.000 στην περιφέρεια, σύμφωνα με τη US National Library of Medicine.







Πηγή: Khaleej Times

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου