21.5.15

Warren Coats: Η διαφθορά εμποδίζει την παραγωγικότητα

Ο Δρ Warren L. Coats εξειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς κεντρικές τράπεζες σε θέματα νομισματικής πολιτικής και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους στη διατύπωση και εφαρμογή νομισματικών πολιτικών. Είναι συνταξιούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου, από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Νομισματικών και Τραπεζικών Συστημάτων, ήταν υπεύθυνος αποστολών σε πάνω από είκοσι χώρες.

Προηγουμένως, υπηρέτησε ως Επισκέπτης Οικονομολόγος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας και Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια το διάστημα 1970 – 1975.

Πιο πρόσφατα υπηρέτησε ως Έμπειρος Σύμβουλος σε Θέματα Νομισματικής Πολιτικής στην Κεντρική Τράπεζα του Ιράκ, ως σύμβουλος του ΔΝΤ στην κεντρική τράπεζα του Αφγανιστάν, της Κένυας και της Ζιμπάμπουε και σύμβουλος των Deloitte/USAID στην κυβέρνηση του Νοτίου Σουδάν. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Cayman Financial Review και μέλος του προγράμματος του ΔΝΤ για το Αφγανιστάν. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του έχει τίτλο: «Ένα Νόμισμα για τη Βοσνία: Δημιουργώντας την Κεντρική Τράπεζα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.»

Πηγή: eesg.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου